marți, 11 ianuarie 2011

Ce functioneaza in media relations?

http://prforum.wordpress.com/2007/03/09/ce-functioneaza-in-relatiile-cu-media-cu-bogdan-pencea/

 Raspunsul lui Bogdan Pencea, redactor la Business Magazin, mi s-a parut extrem de interesant, de aceea am decis sa-l preiau si eu si sa-l postez la randu-mi.

 “Hai sa fim seriosi, stiu ca exista strategii de comunicare in spate si excel-uri cu obiectivele de expunere media dar un ziarist ii judeca pe oamenii astia in alb si negru, intre persoane care te ajuta si oameni care te impiedica, niste vehicule care iti aduc sau nu informatii.” -un raspuns sincer, fara prejudecati si fara ocolisuri.

Au mai fost apoi si raspunsurile la intrebarea "Ce calitati ar trebui sa aiba un specialist in media relations?", intrebare pe care a privit-o dintr-un unghi diferit, raspunzand diferit:

“-Stie exact ce informatii poate da si ce nu. Si sa-ti spuna de la inceput la care intrebari sa nu astepti raspuns citabil.
-Intelege ca exista formula off the record cu informatiile care nu ar duce la o cadere la bursa a doua zi. Valabil si cu celelalte.
-Citeste macar din cand in cand si textul aparut nu doar rapoartele de media. Si te trage de maneca atunci cand ai gresit. Ajuta.
-Poate veni cu informatii diferite pentru ziare cu public diferit. In felul asta sunt scutiti juniorii din agentii sau companii sa redacteze cu copy paste pagini de raspunsuri inutile.”

Poate daca atat specialistii in PR, cat si ziaristii ar gandi macar pe jumatate cum gandeste Bogdan, lumea in care ne vom dezvolta noi ca viitori PR-isti va fi mai deschisa, mai primitoare, mai colorata,  nu doar in alb si negru. pe mine ma inspira raspunsurile lui si mi-ar placea sa cred ca nu e singurul care gandeste asa, si ca lucrurile se pot schimba, din rau in bine, din bine in si mai bine :)

Un comentariu:

  1. Si mie imi plac raspunsurile lui Bogdan Pencea, mi se par foarte directe si foarte utile. Sfaturile lui ar trebui urmate si atunci poate comunicarea intre PR-isti si jurnalisti s-ar desfasura mult mai usor.

    RăspundețiȘtergere